Green side houten

hoe we lokaal impact maken

Wij maken unieke producten op een duurzame, sociale en lokale manier. Op het moment verkopen we notitieboeken en enveloppen. De notitieboeken zijn in Houten bedacht aan de keukentafel van Léon Polman. Met zijn oude papier creëerde hij samen met Hoenson (inmiddels Printoffice Houten) de eerste versies van het huidige notitieboek. Inmiddels wordt het papier bij Reinaerde in het cultuurhuis ingebonden.

In het filmpje rechts zie je hoe het proces in zijn werk gaat. Op deze pagina vind je alle informatie over hoe we lokaal impact maken.


léon polman

oprichter / lokale ondernemer

In elke regio hebben we een lokale ondernemer die lokaal verantwoordelijk is voor de groei en impact van Green Side. Op deze manier kunnen we lokaal groeien. 

Ik ben heel trots om de locatie in Houten te runnen en elke dag erachter te komen hoeveel mooie dingen hier lokaal ook al gebeuren. 

Wil je zelf in jouw regio een Green Side starten? Neem dan contact met me op. 


inbinden

de sociale werkplaats

Al onze notitieboeken worden lokaal op een sociale werkplaats ingebonden. In Houten gebeurt dit bij Reinaerde in het Cultuurhuis. Op de werkplaats staat werkplezier en betekenis centraal. Zo proberen we zo min mogelijk druk te zetten op het productieproces én mag iedereen zijn/haar naam in het boekjes schrijven op het moment dat een notitieboek af is. 

Run jij een sociale werkplaats en wil je samenwerken met Green Side? 

papier inzamelen

We zamelen over lokaal enkelzijdig geprint papier in, voornamelijk bij basisscholen. Als school zet je een kartonnen doos naast de printer met een briefje erop: “Geef hier je enkelzijdig geprint papier een tweede leven.” Verder staat er duidelijk op dat er geen privacygevoelige informatie in de bak mag komen. 

Zo zorgen we er samen voor dat we leuke kleurplaten en rekensommen in de boekjes krijgen in plaats van namen en telefoonnummers. 

Hieronder zie je op welke plekken we al papier inzamelen.

Wil je zelf als bedrijf of school ook papier inzamelen? Neem dan contact met ons op!


ambassadeur

impact houten

Vanuit Green Side zijn we ook Ambassadeur van Impact Houten. !MPACT Houten is een platform én een projectbureau voor duurzaam ondernemen. Vanuit het projectbureau wordt ondersteuning geboden aan ondernemers in de vorm van advisering, begeleiding en het opbouwen van een duurzame community.