lokaal uit utrecht:

Imposter enveloppen

Dit zijn hele bijzondere, duurzame enveloppen: ze zijn gemaakt van oude posters die overal in de binnenstad van Utrecht hebben gehangen. Van TivoliVredenburg tot de Stadsschouwburg. Elke envelop is uniek en heeft een eigen verhaal. Op deze pagina leer je meer over dit proces in Utrecht.

Posters

Het begon allemaal met Frans de Jonge (beter bekend als: Frans de Plakker), de man achter de eeuwig roulerende posters die overal in Utrecht te zien zijn. TivoliVredenburg, De Stadsschouwburg, musea en talloze plekken, Frans vervangt al deze posters. 

De poster, een vaak grafische kunstwerk met pakkende tekst wordt regelmatig door Frans verwisseld voor één die nog actueler is. Maar wat gebeurt er dan met die poster?

Gelukkig hebben we daar bij Green Side een mooie oplossing voor bedacht: De poster een tweede leven geven in de vorm van een envelop.

De poster verdwijnt nu niet langer in de prullenbak, maar herleeft als omslag van een brief aan vriend of geliefde. Een innovatief idee, want wie heeft er nu enveloppen met zoveel verschillende grafische prints, die ook nog eens duurzaam zijn?

DE PRODUCTIE

Nadat Frans de posters heeft opgehaald, brengen wij ze naar een lokale enveloppenfabrikant: Gezang Enveloppen. Hier worden de posters omgetoverd tot de duurzame en unieke enveloppen

Het resultaat

Het resultaat van deze samenwerking zijn prachtige, duurzame en unieke enveloppen met een verhaal. Ze zijn verkrijgbaar in setjes van 6 en setjes van 12 inclusief etiketten om adresgegevens op te kunnen schrijven.