Ons verhaal

Halverwege 2018 was Léon klaar met zijn studie, waarna hij besloot zijn kast en bureau eens flink op te ruimen. Na een uur grondig opruimwerk lag er een hele grote stapel papier op de keukentafel. Een verzameling van wetenschappelijke artikelen, verslagen en oude scriptieversies (geprint om fysiek na te lezen en te kijken). Dit was het punt waarop hij dacht: “Kan ik hier niet nog iets mee?”

Op een gegeven moment viel het kwartje: veel van het papier was enkelzijdig geprint. De achterkant was dus nog blanco! Diezelfde week is hij naar de printshop gegaan om de eerste versie van het Green Side notitieboek te laten maken.

Het verhaal van Green Side is begonnen bij het inzicht dat het volledige potentieel van dat papier nog niet was gebruikt. Zo zijn we bij Green Side altijd op zoek naar het volledige potentieel, zowel van mensen als materiaal. Dit levert impact op in de vorm van verschillende producten, maar ook op verschillende sociale werkplaatsen. We ondernemen langs drie centrale principes: duurzaam, sociaal en lokaal.

Duurzaam

We maken gebruik van materiaal dat al een keer gebruikt is maar nog een tweede leven verdient. Zo zijn de notitieboeken gemaakt van enkelzijdig geprint papier en onze enveloppen van oude posters. In plaats van dit materiaal weg te gooien en het recyclingsproces in te sturen zien wij het potentieel van de blanco kant.

Het gevolg is ook dat elk product uniek is. Je kunt kleurplaten tegenkomen in je notitieboek of een poster van je favoriete band aan de buitenkant van je envelop!

Sociaal

Onze producten worden gemaakt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland. Wij bieden werk dat uitdagend is en waar iedereen op de werkplaats een zijn/haar eigen bijdrage kan leveren. Door het proces op te splitsen kan iedereen meedoen. Of het nou het sorteren van papier, het perforeren of het inbinden is, iedereen maakt onderdeel uit van het geheel. Op die manier proberen we het potentieel van de mens ook goed te benutten. Elke maker van een notitieboek mag zijn/haar naam aan de binnenkant van het notitieboek schrijven. Hiermee krijgen ze erkenning voor hun werk en zie je als klant wie jouw boekje gemaakt heeft. Het vervult de makers met veel trots om elke keer hun naam in het notitieboek te mogen schrijven.

Maakproces

Lokaal

Het hele maakproces vind volledig lokaal plaats. We zamelen posters en papier lokaal in op de fiets en brengen dit vervolgens op de fiets naar de lokale sociale werkplaats. Op deze manier minimaliseren we ook transportkosten. We hebben nu lokale ecosystemen in Houten, Utrecht, Wageningen en Groningen.


impact maken

onze producten

De principes hebben onze mooie producten als resultaat. Notitieboeken gemaakt van enkelzijdig geprint papier, een modulaire cover gemaakt van restleer en enveloppen die gemaakt zijn van oude posters die in musea en poppodia hebben gehangen. Bekijk ze in de shop of lees meer over het maakproces in een van onze blogs.

Green Side Notitieboeken
Lees meer in de blog
Imposter Enveloppen
Lees meer in de blog
Previous
Next